Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktoria på väg mot Paralympics

Under handikapp-SM slog hon till med ett svenskt rekord.
Och blinda Viktoria Karlssons 3.98 i längdhopp har också tagit henne ett jättekliv närmare Paralympics i London nästa år.
– Det vore hur häftigt som helst att komma dit, säger en förhoppningsfull och optimistisk Viktoria.

Annons

När SM för handikappade avgjordes i Norrtälje vann Viktoria Karlsson inte bara 100 meter på 17.10 utan hon satte också ett nytt svenskt rekord i längdhopp med 3.98.

Ett kanonresultat som inte bara gav Viktoria den ädlaste medaljen utan även en plats i kandidatgruppen till Paralympics i London nästa år.

– Nu är det ju inte klart att jag kommer till London, men att vara med till kandidatträffen i Stockhom i slutet av november betyder mycket, säger Viktoria som klarade kvalgränsen till Paralympics med sina 3.98 under SM i Norrtälje.

– Jag hoppas förstås att komma dit, men det gäller att fortsätta att prestera.

Nu är i alla fall Viktoria en i den cirka 100 personer starka grupp av idrottare som finns i kandidatgruppen till London. Sedan är det upp till Sveriges Paralympiska Kommitté och förbundskaptenen i friidrott, Magnus Olsson, att ta ut det blågula lag som ska representera Sverige i London.