Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktoria Karlssons nya succé – klar för två grenar på EM: "Har haft en jättebra utveckling"

Trots svåra väderförhållanden klarade Viktoria Karlsson i söndags kvalgränsen på 200 meter till EM i Italien. Nu kommer den 19-åriga längdhoppningsspecialisten att delta i dubbla grenar på EM i juni.
– Mitt mål med 200 på EM är att ta b-kvalgränsen till Paralympics, berättar Karlsson för Sporten.

Längdhopp är synskadade Viktoria Karlssons huvudgren. I den grenen har hon sedan tidigare ett EM-guld från 2014 och ett VM-brons från i fjol. Till sommarens Paralympics i Rio är siktet inställt så högt som det bara kan vara.

– Jag vill ta världsrekordet, har Viktoria Karlsson tidigare sagt till Sporten.

Läs också: Så ska synskadade Viktoria hoppa hem guldet i Rio: "Jag vill ta världsrekordet"

Nu når hon även framgångar utanför längdhoppsgropen. Under tävlingen Niklas minne på hemmaplan i Söderhamn i lördags sprang hon 200 meter på tiden 32,62 i svåra väderförhållanden och kvalade därmed till EM i ytterligare en gren. Nu är målet inställt på att nå b-kvalet till Paralympics på EM. Då krävs en tid på 31 sekunder, något som Karlsson inte tror är någon omöjlighet sett till vinterns utveckling.

– Det var över -2 i vind och väldigt kallt så det går inte att dra så stora växlar på tiden i lördags.

– Jag har haft en jättebra utveckling i vinter och springer bra på träningarna så det är absolut inom räckhåll säger Karlsson till Sporten från Brasilien, där hon nu befinner sig för att känna på OS-banorna.

Läs också: Läs uppdateringarna från Rio i Viktoria Karlssons blogg

I längd har hon klarat kvalgränsen till Paralympics med råge sedan tidigare. När hon nu är på plats i Rio för testtävlingar kommer hon att få ett tufft schema.

– Vi är mest här för att känna på arenan och rutinerna. Det blir också kul att känna på motståndet. 200-metersloppet och längden är samma eftermiddag så det blir rätt tufft.

Det tuffa schemat fortsätter sedan med EM-tävlingarna, som inleds redan 10 juni i Italien. Där är målet i längdhoppet tydligt:

– På EM är jag ute efter guldet!

Läs också: Ytterligare en medalj till Bollnäs i para-VM