Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktoria Karlssons nya succé – klar för två grenar på EM: "Har haft en jättebra utveckling"

Trots svåra väderförhållanden klarade Viktoria Karlsson i söndags kvalgränsen på 200 meter till EM i Italien. Nu kommer den 19-åriga längdhoppningsspecialisten att delta i dubbla grenar på EM i juni.
– Mitt mål med 200 på EM är att ta b-kvalgränsen till Paralympics, berättar Karlsson för Sporten.

Annons

Längdhopp är synskadade Viktoria Karlssons huvudgren. I den grenen har hon sedan tidigare ett EM-guld från 2014 och ett VM-brons från i fjol. Till sommarens Paralympics i Rio är siktet inställt så högt som det bara kan vara.

– Jag vill ta världsrekordet, har Viktoria Karlsson tidigare sagt till Sporten.

Läs också: Så ska synskadade Viktoria hoppa hem guldet i Rio: "Jag vill ta världsrekordet"

Nu når hon även framgångar utanför längdhoppsgropen. Under tävlingen Niklas minne på hemmaplan i Söderhamn i lördags sprang hon 200 meter på tiden 32,62 i svåra väderförhållanden och kvalade därmed till EM i ytterligare en gren. Nu är målet inställt på att nå b-kvalet till Paralympics på EM. Då krävs en tid på 31 sekunder, något som Karlsson inte tror är någon omöjlighet sett till vinterns utveckling.

– Det var över -2 i vind och väldigt kallt så det går inte att dra så stora växlar på tiden i lördags.

– Jag har haft en jättebra utveckling i vinter och springer bra på träningarna så det är absolut inom räckhåll säger Karlsson till Sporten från Brasilien, där hon nu befinner sig för att känna på OS-banorna.

Läs också: Läs uppdateringarna från Rio i Viktoria Karlssons blogg

I längd har hon klarat kvalgränsen till Paralympics med råge sedan tidigare. När hon nu är på plats i Rio för testtävlingar kommer hon att få ett tufft schema.

– Vi är mest här för att känna på arenan och rutinerna. Det blir också kul att känna på motståndet. 200-metersloppet och längden är samma eftermiddag så det blir rätt tufft.

Det tuffa schemat fortsätter sedan med EM-tävlingarna, som inleds redan 10 juni i Italien. Där är målet i längdhoppet tydligt:

– På EM är jag ute efter guldet!

Läs också: Ytterligare en medalj till Bollnäs i para-VM