Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktor Wallström tog årets Rockfoto

/

Med sitt färgstarka porträtt av Nick Cave tog frilansfotografen Viktor Wallström hem förstaplatsen i tävlingen Rockfoto 2010.

Annons
Med sitt färgstarka porträtt av Nick Cave tog frilansfotografen Viktor Wallström hem förstaplatsen i tävlingen Rockfoto 2010.

Den vinnande bilden i tävlingen Rockfoto 2010 visar Nick Cave under hans konsert på Roskildefestivalen förra året. Juryn fastnade bland annat för färgerna i bilden: "Det stora röda, det skarpa blå. Och alla de vita skärmarna. Och minen, den beslutsamma, sammanbitna. Helt obetalbar."

Själv säger Viktor Wallström såhär om bilden:– Jag tror att det är farten och intensiteten som gjorde att bilden vann, det är ett actionladdat ögonblick. Själva scenen var ganska hög, så jag fick klättra upp på en ställning i diket för att lyckas komma tillräckligt nära och använde vidvinkel för att förstärka känslan av fart. Sedan tycker jag att färgerna och linjerna i bilden är väldigt tilltalande. Viktor jobbar vanligtvis med produktfoto. Konserttotografi har han sysslat med de senaste två åren.– Jag har haft turen att få plåta många av mina favoritartister, och Nick Cave är en av dem. Annars vore den - omöjliga- drömmen att fotografera The Clash, eftersom jag växt upp med deras musik.

Viktor Wallström kom även tvåa i tävlingen, med en bild på Metallica.

Tävlingen Rockfoto, som i år genomfördes för 29:e året, arrangeras av Hultsfreds fotoklubb i samarbete med Rockparty. Priset brukar delas ut under Hultsfredsfestivalen. Trots att det inte blev ngon festival i år, valde man att fortsätta med tävlingen. Se Viktors bilder här.
/Sara Gustavsson

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons