Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt med närheten

Boklånandets framtid är en fråga som engagerar i Forsa. Det märktes när kommunens medborgardialog gjorde sitt fjärde och sista stopp bland biblioteken på måndagen.

Annons

Det var knappt att stolarna räckte till, när medborgardialogen kom till biblioteket i Sörforsa. Cirka 40 personer samlades mellan bokryggar, barnteckningar och Alfons Åberg-affischer på måndagskvällen, för att höra bland annat lärande och kulturnämndens ordförande Anna-Carin Keisu (S) tala om bibliotekens framtid.

Deltagarna samtalade i smågrupper, utifrån förberedda frågeställningar. Det handlade bland annat om närheten till biblioteken.

- Det är inte alla som har bil. Det är viktigt att biblioteket är på gångavstånd. Jag har sett andra pensionärer som går hit med rollator, sade forsabon Anna-Britt Nilsson, som själv lånar böcker från biblioteket i Sörforsa ungefär var fjortonde dag.