Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att rösta i EU-valet

Det är dags för val till EU-parlamentet. Det är viktigt att alla röstar!

Annons

Det handlar inte om ja eller nej till EU! Vi är redan medlemmar och vi måste göra vår plikt och rösta, oavsett vad vi tycker om medlemskapet.

Socialdemokraterna i EU-parlamentet har jobben som högsta prioritering i sitt arbete. Sex miljoner ungdomar går arbetslösa. Det borde EU jobba med och inte ägna sig åt att slå sönder seriösa länders villkor på arbetsmarknaden. Man borde arbeta för att alla länder i EU har liknande arbetsmiljö och arbetsvillkor.

Just nu arbetar en grupp i EU med arbetsmiljöfrågor. Ett direkt citat från den gruppen: "Det är onödig lyx att små och medelstora företag ska ha lika bra arbetsmiljö som större företag". Vad är det för värdering? Det visar i allra högsta grad vad högern står för. Vi kan faktiskt visa att vi föredrar svenska socialdemokratiska värderingar i EU-parlamentet genom att gå och rösta.

Säg inte att du inte tänker rösta för att du inte är insatt. Man behöver inte vara insatt för att förstå att det måste vara fel politik när så många ungdomar är arbetslösa. Det måste vara fel politik att förstöra svenska arbetsrättslagstiftningen i stället för att se till att det blir bra arbetsrättslagstiftningen i hela Europa.

Så rösta och rösta socialdemokratiskt!

Socialdemokraterna i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel