Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigast förhindra en olycka

Att vi som betraktar oss som några av Björns närmaste vänner valde att göra polisanmälan kändes som ett förräderi mot en kompis. Men det var viktigare att förhindra en eventuell olycka än att vårda relationen i det läget.

Roger Johansson undrar (5/5) varför vi inget gjorde för att stoppa Björn Mårtenssons bilkörning. Svaret är att vi gjorde det lilla vi kunde göra. De få sekunder då vi inser att ett påstått ärende till bilen övergår till körning gav inget handlingsutrymme. Hade vi fått den minsta förvarning hade jag varit beredd att utöva en ansenlig mängd våld för att förhindra det som skedde. Vi kunde ha valt att visa flathet och missriktad kollegialitet och varit tysta med förhoppningen att resa skulle gå bra. Men ingen av oss hade kunnat leva med om någon tredje person blivit drabbad av körningen. Därför valde vi att ringa polisen med förhoppningen att de för en gångs skull fanns i närheten och kunde stoppa resan. Att vi som betraktar oss som några av Björns närmaste vänner valde att göra polisanmälan kändes som ett förräderi mot en kompis. Men det var viktigare att förhindra en eventuell olycka än att vårda relationen i det läget.

Må jag aldrig vara med om detta igen.

Nils Erik Falk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel