Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktiga satsningar på rättsväsendet

Att rättsväsendet nu i höstbudgeten tillförs ytterligare fyra miljarder kronor är glädjande. Inte minst för att dessa medel kommer hela rättskedjan till godo.

Annons

Alliansregeringen har sedan den tillträdde genomfört de enskilt största satsningarna på rättsväsendet hittills. Centerpartiet har varit tydligt med att vi behöver resurser för att möta ungdomsbrottsligheten och verka brottsförebyggande.

Att rättsväsendet nu i höstbudgeten tillförs ytterligare fyra miljarder kronor är glädjande. Inte minst för att dessa medel kommer hela rättskedjan till godo.

För 2009 får polisen ytterligare 780 miljoner kronor och för 2010 en ökning om 1,1 miljarder kronor. Alliansregeringen kommer härmed att nå målet om 20 000 poliser 2010.

Fler synliga poliser ger färre brott och bidrar till att de brott som begås snabbt kan klaras upp. Den senaste tidens oroligheter i Malmö, Göteborg och Uppsala visar tydligt att resurser behövs för att polisen ska kunna arbeta brottsförebyggande, inte minst mot ungdomsbrottsligheten. Exempelvis så har patrullerande poliser i Malmö bidragit till att oroligheterna har minskat. Genom sin närvaro bidrar polisen till en lugnare miljö och ökad känsla av trygghet på stan och i bostadsområden.

För att upprätthålla en snabb och rättssäker handläggning genom hela rättskedjan lägger alliansregeringen ytterligare satsningar på åklagare, domstolar och kriminalvården. Detta visar att krafttag tas för att Sverige ska vara ett tryggt land att leva i, oavsett vem man är eller var man bor.

Det känns viktigt för oss som Centerpolitiker i Hälsingland att pengarna kommer till hela rättsväsendet i vår region. Det är också viktigt att polisen får de pengar som i dag saknas för att kunna fungera på ett operativt bra sätt.

Marianne Persson (C)

nämndeman vid Hudiksvalls tingsrätt

Lennart Olsson (C)

kommunalråd Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel