Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för SFF

Efter viktiga 2–0 (1–0) henmma på Hällåsen mot Råsunda kom SFF-tränaren Stefan "Chappa" Westberg med en varning:
– Vi har en hälsning till de andra lagen:
– Liket lever!

0–7 och 0–5 på de två senaste matcherna i division 2 norra Svealand var förutsättningarna för Söderhamns FF.

SFF kom till spel mot Råsunda hemma på Hällåsen med ett stukat självförtroende. Och tre ordinarie spelare borta.

Att i det läget vinna – rättvist – mot Råsunda var inte bara starkt utan även imponerande.

– Otroligt viktigt för oss att både få vinna och att hålla nollan. Samtidigt har vi känt att vi inte varit så dåliga som 0–5 och 0–7 mot Västerås och Gamla Upsala. Vi har letat vårt spel och i dag tycker jag att vi hittade det, anser Stefan Westberg som fick se ett ramstarkt försvar hålla rent framför duktige Petter Lönngren i hemmamålet.

Och allra bäst var nye amerikanen Josh Howard i sin mittbackposition. Han gjorde inte bara viktiga 1–0 utan var även en jätte i försvaret. Plus att han vårdade uppspelen och inte bara slängde i väg bollen och rensade undan.

 Var det här din bästa match i den vita SFF-tröjan, Josh?

– Absolut! Det kändes bra och det här var min klart bästa match. I dag krigade hela laget och visade stolthet på planen. Den här segern kommer att betyda mycket för oss, säger amerikanen.

SFF:s andra mål gjordes av Pontus Olsson som på Anton Forsbergs nicksvarv drog till på halvvolley och fick se sin projektil dundra in i det bortre krysset.