Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig avtalsrörelse för ungdomsjobben

En avgörande fråga för Sverige och Sveriges framtid är ungdomar och deras möjlighet att få jobb. Många tusentals unga står idag utan jobb. Det är av största vikt att arbetsmarknadens parter i avtalsrörelsen 2010 på ett ansvarsfullt sätt förhåller sig till frågan om hur vi kan hjälpa våra ungdomar in på arbetsmarknaden.

Annons

I detta sammanhang har hotell- och restaurangbranschen en viktig funktion. Branschen sysselsätter högst andel unga i Sverige då var tredje anställd är mellan 18 och 25 år. Dessutom växer branschen och finns spridd över hela landet.

Vad ligger då bakom den stora andelen ungdomsjobb i hotell- och restaurangbranschen? Förklaringarna är flera.

Jobben är i stor utsträckning anpassade efter ungdomars förutsättningar med både jobb som kräver utbildning och arbete utan krav på förkunskaper. Servicekänsla och engagemang är viktigt och ger bra träning för framtiden.

Branschen är i stor utsträckning en kul och trendig bransch med utåtriktade jobb. Vintern 2009 publicerade Studentmedia undersökningen Trendindex där ungdomar rankar olika branscher som potentiella arbetsgivare. Hotell, restaurang och turism placerade sig högt (plats 9 av 34 undersökta branscher) – långt före detaljhandeln, men också före advokatbyrå, managementkonsult och fastighetsmäklare.

Det är en chans att få in en fot och starta karriären. Arbetet ger en bra grund inför det framtida yrkeslivet med arbetsschema, att vara kollega, att ta ansvar och att utföra ålagda arbetsuppgifter och är en utmärkt merit i ett CV.

Varierade tider, helg- och kvällsjobb och möjlighet att får jobba extra tilltalar många ungdomar. Att jobba hårt under en period, jobba helger på krogen eller säsong i fjällen eller på en semesterort är för många en livsstil. Friheten och flexibiliteten är inslag som ungdomar vittnar om att de uppskattar.

Kollektivavtalen fyller en oerhört viktig funktion. Våra avtal betyder att de ungdomar och anställda som finns på våra arbetsplatser är skyddade från att bli utnyttjade avseende såväl arbetstider som lönedumpning. Våra medlemsföretag erbjuder reglerade villkor och en bra start på yrkeslivet för de allra flesta som jobbar hos dem. Och för den som vill stanna är det en spännande bransch att utvecklas i.

Inför avtalsrörelsen 2010 har vi ett överordnat mål: vi behöver kollektivavtal som möjliggör fortsatt branschutveckling för att långsiktigt skapa ökad lönsamhet och goda villkor. Vi vill fortsätta vara en viktig och seriös ungdomsarbetsgivare samtidigt som vi vill kunna premiera och behålla de medarbetare som bäst bidrar till företagens och branschens utveckling.

För att lyckas krävs att vi gemensamt tar ansvar för uppgiften i avtalskrav och förhandlingar. Gör vi inte det misslyckas vi både med ungdomsjobben och med en långsiktigt positiv utveckling av branschen.

Mats Hulth

VD Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR

Susanne Pripp

Regionordförande SHR Norrland,

VD Best Western Hotel Gamla Teatern, Östersund

Peter Sundkvist

Hotellchef Best Western Grand Hotell, Bollnäs

Mer läsning

Annons