Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viksjöfors Ultimate mot SM

Sex lag ställer upp när SM i ultimate frisbee avgörs i Malmö under helgen. Räkna med att Viksjöfors IF kommer att slåss om medaljerna.
– Vi räknar med att gå till final, säger lagkapten Daniel Espes.

Finalen kommer att sändas i SVT vilket är en extra sporre för frisbeekastarna och sett till historien så har Viksjöfors stora möjligheter att ta sig dit.

I mars kom laget på andra plats när inomhus-SM spelades. En placering man nu hoppas kunna hålla och kanske rent av förbättra. Faktum är att Espes och hans medspelare tror sig vara snäppet vassare utomhus.

– Vi har satsat mer på utomhusspelet på senare tid så det är egentligen nu vi ska vara som bäst. Men vi har konkurrens från framförallt Skogshyddan och Örebro.

Sporten som kanske inte är speciellt välkänd för den stora massan, kan närmast liknas vid amerikansk fotboll. Kanske är det därför sporten är som störst på andra sidan Atlanten.

– Det är en helt annan klass på spelet där borta, men här i Europa står vi svenskar oss ganska bra.

En del småskador har stört uppladdningen men nu är hela den 24 man starka truppen fit for fight.

– Det är ett tight spelschema under SM så det är viktigt att ha en bred trupp.

Finalen sänds alltså i SVT och går allt enligt planerna så är det bara att bänka sig framför teven klockan 14.30 på lördag.

– Jag kan inte lova något men vi ska göra vad vi kan för att vara med där, försäkrar Daniel Espes.