Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Viker aldrig ner oss"

Ett av seriens starkaste försvar – mot ett av seriens bästa anfall.
Då nollade "defensiva" Söderhamn topptippade Boden.
– Jag är otroligt stolt över att vara tränare för det här laget, säger Benny Dahlin.

I söndagens match mot Boden på Hällåsen kom hemmalaget till start utan revbensskadade lagkaptenen och givne mittbacken Emil Oremo. På andra planhalvan stod ett av seriens vassaste anfallspar i Haris Devic (sju mål) och Andrew Lorei (fem mål).

Men trots det tuffa avbräcket i Emil Oremo visade SFF återigen prov på välorganiserat försvarsspel. Hemmalaget nollade Boden – och satte två mål framåt.

– Som jag säger ofta: Jag är otroligt stolt över att vara tränare för det här laget. Vi viker aldrig ner oss trots att förutsättningarna inte är de bästa, säger tränaren Benny Dahlin, som bara hade två senioravbytare på bänken.

Är det främst försvarsspelet som ska ge er en rolig säsong?

– Offensivt kommer vi skada alla lag med de spelare vi har. Men vi måste jobba som starkast i försvarsspelet i varje match. Killarna har höjt sig när naturlige ledaren Oremo varit borta. Alla tar ett större ansvar, säger Benny Dahlin.

SFF fick en drömstart när offensive mittfältaren Simon Åberg redan i den femte minuten gjorde 1–0 efter en rejäl blunder i bortaförsvaret.

– Jag tänker att backen inte har så mycket att göra – antingen rensa till inkast eller spela hem till målvakten. Jag chansar, blir fri halvvägs in på deras planhalva och skjuter under honom, säger 28-åringen, som har fått en mer offensiv på planen i de senaste matcherna.

– Jag är uppflyttad i en nummer tio-roll bakom Omar (Guidji) och får jobba med fria tyglar. Jag trivs riktigt bra.

Simon Åberg, som också assisterade till Omar Guidjis 2–0-mål tidigt i andra halvlek, var en av matchens stora profiler med sitt slit centralt på mittfältet tillsammans med Terje Weijl och Pontus Olsson (som fick sitt andra gula kort i 86:e minuten).

I 80:e minuten blev Simon Åberg utbytt – till sin glädje.

– Man tömmar sig. I den där positionen blir det mycket springa. Samtidigt vill man bidra i försvarsspelet när vi leder. Vet man att det finns grabbar på bänken som är fullgoda ersättare är det bara att springa slut på sig.

Du såg rejält trött innan bytet – när kände du att energin var slut?

– I 71:a minuten tittade jag på klockan och tänkte att nu har jag bara ett par minuter kvar.

Benny Dahlin sken i kapp med solen efter slutsignalen.

– Vi tävlar på ett jättebra sätt igen. Det är skithärligt, säger SFF-tränaren.