Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vid skolan går gränsen!”

Det verkar också vara viktigare med en stor skola där lärare har kollegor inom samma ämnesområde än barns trygghet i den lilla skolan, skriver Föräldraföreningen på Edsta skola.

Landsbygdsbor! Tänk på barnen och låt oss flytta dem till tätorten där vi kan ge dem god utbildning. Ungefär så är budskapet från skolledningen som vill stänga fyra landsbygdsskolor i Hudiksvall. Med vädjan till föräldrars omsorg om barnens bästa vill skolledningen dölja att bristen på kompetenta lärare är följden av systematisk nedgradering av lärarnas arbets- och lönevillkor. De vill dessutom få oss att tro att kompetenta lärare inte vill jobba i landsbygdsskolor utan bara kan fås i en tätort. Det verkar också vara viktigare med en stor skola där lärare har kollegor inom samma ämnesområde än barns trygghet i den lilla skolan.

Vi som valt livsmiljön att bo på landet är också en del av samhället. Men vi har egna väg- och gatubelysningsföreningar för vår samfärdsel. Vi har egna vatten- och avloppssystem. Vi driver egna motionsslingor, idrottsanläggningar och den lokala samlingslokalen. Vid skolan går gränsen! Vi måste också ha rätten att ta del av samhällets gemsensamma resurser!

Föräldraföreningen vid Edsta skola

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel