Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Victoria Forss frälste Ljusdal med två sena mål på bortaplan: " Vi ökade takten sista kvarten"

Tajt och tufft och bara minuter kvar till 0– 0 och en värdefull poäng. Då slog den blonda blixten ned i Rimbo. Med två mål på två slutminuter fixade Victoria Forss bortaseger för formstarka Ljusdals IF.
– Härlig känsla, vi var starka mot slutet, säger den 18-åriga topptalangen.

Ljusdals damer åkte till söndagens match i Rimbo med råg i ryggar efter en stark start i combacken i division 1.

Det hade sin betydelse i hettan på IP Arkadien i Rimbo.

– Jo, det tror jag. Vi har gjort så pass bra resultat mot topplag och har ett häftigt go i laget, säger Victoria Forss.

Den 18-åriga teknikern på högerkanten är ett nyförvärv (från Mohed) som redan visat att hon gör stor skillnad för den offensiva spetsen. När Ljusdal sänkte (2–0) topplaget Gamla Upsala hemma i tältet gjorde hon det första målet.

Den här gången kom hon att avgöra på egen hand, med två snabba mål i slutminuterna.

Victoria Forss berättar hur det gick till;

0–1 (86) "Jag drev in från kanten, vände och vred lite innan jag fick luckan att dra upp bollen i nättaket. En bra träff med vänstern. Jag är naturligt högerfotad, men har en hygglig vänster också."

0–2 (89) "Jag passade in till Karin Weinacht, drog mig ut på vänsterkanten och fick tillbaka bollen i bra läge. Det blev ett nytt vänsterskott, den här gången satt bollen vid stolproten"

Det var då en slutspurt som gav resultat efter en i övrigt jämn och ganska händelsefattig match.

– Vi ändrade om lite i andra halvlek och började få allt bättre koll på spelet. Sedan kunde vi öka takten sista kvarten, då ägde vi bollen mest och kunde hela tiden hota framåt också, säger Victoria Forss, som såklart bubblade av segerglädje, och allra skojigast var ju det där första snygga målet.

– Så väldigt skönt, känslan var ju ändå att det kunde gå hur som helst. Ett så sent mål blev viktigt, när det andra kom var det klart.

Segern gav också ett lyft upp till tredje plats i tabellen, med bara en poäng upp till Gamla Upsala och två till topplaget Gustafs, efter fyra spelade matcher.

Men Victoria Forss poängterar vikten av att stå stadigt med båda dobbskorna på jorden.

– Vi är fortfarande en nykomling i serien, vi ska bara försöka spela vårt spel och göra det utan någon press alls. Men lite tittar man väl på läget, och njuter så där, säger Forss, som också får extra energi av intresset kring laget.

– Det är så himla skoj att många vil titta på oss, säger 18-åringen från Hudiksvall, som delar sin tid mellan sista veckorna på gymnasiet och pendling till fotbollsträning (plus matcher) fyra gånger i veckan.

Läs mer: Valde att gå till Ljusdal

– Jag valde Ljusdal för att få den bästa utvecklingen, och det ångrar jag inte. Visst, det blir inte mycket tid över för kompisar och annat. Men en sådan här dag är det ju verkligen värt det...

Nästa omgång väntar en ny bortamatch, då mot jumbon Ornäs, och alltså en god chans att hänga på i toppstriden. Snacka om frisk hälsingefläkt...

Fotboll – Division 1 damer

Rimbo–Ljusdal 0–2 (0–0)

Mål: 0–1 (86) och 0–2 (89) Victoria Forss.

Domare: Karl-Johan Andrén, Uppsala.