Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vicktoria Tällberg till final i avelschampionatet

Vicktoria Tällberg och Countess tvåa i kvaltävlingen på avelschampionatet. Nu får Bollnäsekipaget rida final på lördag.

– Det är helt sjukt.

Vicktoria Tällberg låter nästan lite chockad när sporten får tag i henne på onsdagsförmiddagen.

Dagen innan, i tisdags red hon in på andra plats i den första kvaltävlingen för fem- och sexåriga hästar vid årgångschampionatet på Flyinge. Strax bakom Minna Telde. Andraplatsen innebar att Vicktoria och Countess nu är direktkvalade till finalen på lördag.

– Visserligen visste vi ju att det är en fin häst. Men jag trodde aldrig att jag skulle kunna hävda mig bland alla duktiga ryttare, säger Vicktoria.

Men inte ens på framridningen trodde Vicktoria att hon skulle ha en chans.

– Countess var helt vid på framridningen. Plötsligt så kunde hon bara dra in rumpan och sticka i väg. Men när vi kom in på banan var det något helt annat. Det kändes att hon tyckte det var jättekul att få visa upp sig. Jag hade en så bra ridkänsla, det var jättehäftigt. Hon var så avslappnad och fin, så det gick verkligen över förväntan.

Vicktoria och Countess fick 78,4 procent av domaren. Vann klassen gjorde Minna Telde/Isac, på 83,00.

Mattias Jansson/Royalist, som tävlar för Edsbyn, var trea på 77,4 procent, och Karin Persson, ursprungligen från Hudiksvall, red Don Gayble till en fjärdeplats med 76,8 procent.