Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill skapa en trivsam miljö"

Miroi anser att de gör ett bra arbete, men att det är svårt att göra alla deltagare nöjda.

Varför tittar man på film när man går en kurs hos er?

– Vi vill att alla människor har arbete, men tyvärr är verkligheten inte så. De som kommer in här har varit arbetslösa i minst 300 dagar, de har olika bakgrund, kanske saknar de kontaktnät och har dåligt självförtroende. Vårt uppdrag är att skapa någon form av plattform att bygga vidare på. Vi vill skapa en trivsam miljö, vi vill att människor ska må bra, säger Mikael Andersson, chef för marknadsområdet norr på utbildningsföretaget Miroi.

På vilket sätt hjälper filmen dem att få jobb?

– Jag har inte varit inblandad i det här och inte sett filmen själv, men det gör man för att skapa inspiration och motivation. Det fanns något motiv i filmen som var relevant i sammanhanget, annars hade man inte visat den. Men om det inte upplevdes som seriöst i det här fallet är det bara att konstatera att det var fel.

En annan kritikpunkt är att deltagarna skickades ut i butiker klockan 9.30.

– En sådan grej kan man självklart inte göra när det är stängt, men de skulle kanske ha lite förberedelsetid också, det kan jag inte svara på.

Den arbetssökande som har framfört kritik anser att han inte lärt sig något.

– Vi strävar efter att få alla nöjda, men vi kommer aldrig att nå alla med våra budskap. De kanske kommer in med en felaktig bild av vad de ska göra, man är kanske inte nöjd med tillvaron.

Han tillägger att Miroi med jämna mellanrum gör enkäter för att få veta hur kunderna upplever verksamheten och hur man kan förbättra den.

– De synpunkterna tar vi på allvar.