Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill behålla Loos och Hybo Skola

Varför lägga ner små befintliga förskolor som finns i barnens närhet? I små förskolor känner sig barnen trygga och man slipper skjutsa barnen med skolskjutsar vilket även påverkar miljön, skriver Sverigedemokraterna i Ljusdal.

Annons

Så långt som det är möjligt vill Sverige Demokraterna i Ljusdal behålla både små förskolor och grundskolor som är nedläggningshotade inom kommunen. I Ljusdals kommun vill man lägga ner Hybo skola och Loos skola. Att besluta om nedläggning nu är och blir ett förhastat beslut.

En rejäl kostnadskalkyl måste genomföras innan man fattar beslut beträffande dessa drastiska nedläggningar. Beräkningar måste ställas mot nybyggnation i centrala Ljusdal och mot att behålla befintliga skolor som eventuellt kan renoveras. Även andra kostnader måste tas med i beräkningen som t.ex. skolskjutsar med mera.

Läs också artikeln: Nya besked för Hybo skola – riskerar att läggas ner till hösten

Det finns också planer på att bygga en stor centralförskola på Östernäsområdet i Ljusdal. Återigen måste vi ställa oss frågan: Varför lägga ner små befintliga förskolor som finns i barnens närhet? I små förskolor känner sig barnen trygga och man slipper skjutsa barnen med skolskjutsar vilket även påverkar miljön och skolskjutsarna blir en även kostnadsförhöjning.  Östernäsområdet är ännu inte klarlagt om det är lämpligt för nybyggnationer av skolor eller bostäder med tanke på att marken måste saneras vilket leder till förhöjda kostnader. Dessutom finns det en översvämningsrisk i området.

En annan aspekt som är värd att läggas in i detta sammanhang är att det finns flera entreprenörer/företagare som är villiga att flytta till vår kommun om det finns små förskolor och grundskolor i barnens närhet. Detta skapar arbetstillfällen och generar skattepengar till kommunen samt ökar köpkraften inom handeln.

Alla partier inom Triaden (de som styr S, L och Mp) är överens.

Valiansen (M, V, C och KD) är också överens om att man måste minska antalet skolenheter för att skära ner på kostnaderna och för att kunna samordna personal etc.

Som sagt det finns antagligen många väljare inom ovan nämnda partier som vill behålla sina byskolor som till exempel Hybo och Loos, men era folkvalda kandidater tycker annorlunda. Är detta demokrati eller?

I Hybo har det vuxit fram en stor proteströrelse mot nedläggningen av skolan. Är det inte dags att lyssna lite mera på folkviljan?

Sverigedemokraterna i Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons