Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill avgöra där nere"

I Göteborg senast vaknade aldrig Falun. Men hemma i Dalarna var de regerande mästarna påkopplade igen.
– Det var jäkligt roligt att spela, ett ruggigt tryck, säger Ciya Hajo.

Falun leder med 3–2 i matcher efter torsdagens utklassning med 11–3. Nu har laget två chanser att avgöra semifinalserien.

Falun avgjorde redan i den första perioden som vanns med 5–1. När Thomas Holmgren gjorde 4–1 gick luften ur Pixbo – trots att två perioder återstod. Resten blev en ren defilering mot semifinal sex.

– Det gick lite väl lätt, men det är skönt med såna kvällar också. Det behövde vi med tanke på hur det såg ut senast med 0–4. Det kändes nästan avgjort vid 4–1, men det gäller att inte slappna av, säger Ciya Hajo, som i slutet av matchen även fick sitt namn i målprotokollet.

– Vi i tredjefemman fick inte så mycket speltid, men på slutet fick vi komma in. Jag fick en passning och kom in från kanten och sköt ett dåligt skott som målvakten borde ta.

På lördag väntar ny match, i Lisebergshallen. Och Ciya Hajo hoppas på ett avgörande där.

– Vi är lite fega på bortaplan och har inte varit särskilt bra defensivt. Men nu åker vi ner tidigare för att vara på gång direkt. Vi har ju en matchboll nu. Det vore ju inte dumt att avgöra hemma, men vi vill avgöra där nere.