Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi var lite loser i singel"

Bäst i dubbel – men ingen fullträff i singel.

Det gör att coachen Peter Blomquist inte är helt nöjd med insatsen i SM.

– Det är väl godkänt, men det fanns bra möjligheter att ta mer, säger han.

Det blev totalt fyra medaljer för Söderhamns UIF under SM i Helsingborg. Viktor Brodd och Hampus Nordberg vann dubbelturneringen, Jens Lundquist tog brons i både singel och dubbel och för Anton Källberg blev det ett silver i J-20-klassen i singel.

Ett bra facit kan tyckas – men Peter Blomquist är av en annan åsikt.

– Vi var lite loser i singel när det drog i hop sig. Vi kunde inte stänga matcherna som jag tycker vi skulle kunna ha gjort. Men vi får acceptera det och bli ännu bättre, säger han.

Viktor Brodd försvann i andra omgången, Jon Persson i åttondelsfinal och Hampus Nordberg i kvartsfinal.

– Det är så att man blir lite bortskämd. Fyra medaljer är ju bra, men samtidigt siktar man ännu högre. Vi utgår hela tiden från vad spelaren har för kapacitet och sätter målen därefter. Det är väl godkänd, men det fanns bra möjligheter att ta mer, säger Blomquist.

Han var dock mycket belåten med 16-årige Anton Källberg insats som gav en silvermedalj mot betydligt äldre motståndare.

– Ett väldigt bra resultat. Det var mer att Alexander Franzén spelade bättre i finalen. Anton hade sina chanser med setbollar i både i första och tredje set, men lyckades inte vinna något. Det blev matchavgörande.

För Suifs på förhand största guldhopp tog det vid båda tillfällena stopp i semifinal. Jens Lundquist, till vardags proffs i Frankrike, fick ge sig i jämn sjusetare mot den blivande mästaren Kristian Karlsson, tävlandes för Halmstad.

– Det var en bra match. Båda lirade rätt bra och det är Ingenting att säga om egentligen. Det blev lite samma som för Jon (Persson). Det blev inget lugn och ro och han fick hela tiden jaga för att få nästa set och hänga kvar i matchen. Då är det tufft att spela bra också, säger Peter Blomquist.

Finalen blev inte spännande. Kristian Karlsson vann i fyra raka set över Eslövs Robert Svensson.