Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vågar allt nu"

Bollnäs GIF stormar fram i en mäktig medvind.
Hemma mot Vismarå var det kapten Johan Persson som lade kursen mot femte raka segern.
– Vi har ett så grymt självförtroende, säger den 24-årige mittfältaren, som gjorde två mål när Giffarna vann med 9–0.

I den allra sista minuten på Solrosens IP var Micke Eriksson ett rungande ribbskott från att fixa tvåsiffrigt mot ett tappert kämpande Vismarå.

Rappe Eriksson var nog rätt nöjd ändå med sin fina avslutning som gav två raka mål.

Och vid sidan kunde lagkapten Johan Persson lugnt lomma av i förtid, segern var ju sedan länge i hamn.

– Vi har en så bra balans i laget den här säsongen, och en så här bra start ger såklart extra självförtroende, säger Persson.

Något som han själv gav ett tydligt exempel på i den 59:e minuten.

Efter viss tvekan på vänsterkanten, drog Persson ett perfekt tajmat chipskott strax under ribban – det gav 6–0 och var det allra stiligaste av många snygga mål den här sköna försommarkvällen.

– Jag fick liksom slut på alternativ, och hann tänka att jag skulle testa det som kan funka på träning. Det är liksom den känslan i hela laget nu, vi vågar verkligen och är inte rädda att göra bort oss, konstaterar Johan Persson.

Som satte kursen direkt då han passade till både Hamodi Husseins 1–0 och slog hörnan där Jens Olsson lyfte stort och skallade in 2–0.

Och efter halvtimmen spelad satte kapten Persson själv 3–0 med smart och välplacerad frispark efter marken och just in vid bortre stolpen.

På Solrosens snabba konstgräs fick Vismarå finna sig i att agera statister när Bollnäs satte fart på målshowen. I första halvlek hade gästerna lite energi att sticka upp i några enstaka anfall, varav ett gav ett mål bortdömt för offside.

Bollnäs lille store artist Dido Hussein bjöd som vanligt på en hel del godis – men inget mål den här gången.

– Det är mycket fokus på Dido, och visst är det han som står för det lilla extra. Men vi står inte och faller med honom, så pass bra är vi år, lovar Johan Persson.

Bollnäs toppar tabellen efter fem raka och med suveräna målskillnaden 29–5.

Enda smolken på fredagen var två röda kort. Målvakten Anders Alsing för en "tokreflex" när han tog bollen utanför straffområdet, och Simon Sigvardsson som lyckades snacka ut sig när redan var på väg ut från arenan.

Båda missar därmed bortaderbyt mot Edsbyn på onsdag.