Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi trollar med knäna – än så länge

Hur i hela friden ska vi få våra ungdomar att jobba inom vården när de ser hur vi har det, och hur vi mår?

Hur i hela friden ska vi få våra ungdomar att jobba inom vården när de ser hur vi har det, och hur vi mår? Hur kan man bidra med en bättre ekonomi, genom att anställa fler chefer? Det känns förnedrande för oss på golvet när socialchefen Marita Wikström uttalar sig om att vi bara känner oss stressade och att stressen inte beror på att vi är för lite personal och menar att fler chefer löser problemet!

På vår arbetsplats har vi en sjukskrivning på 18 procent. Hur ska vi kunna minska vårt stora sjukskrivningstal med hjälp av effektiviseringar och besparingar på två procent per verksamhet? Vi tycker det känns konstigt att jobba med värdegrundsfrågor, när vi får läsa i tidningen att besparingarna kan drabba kunden när det gäller kvalitet, och oss personal när det gäller våra arbetsförhållanden!

Vi har redan väldigt lite tid för kunden! Vi vet precis hur vi ska arbeta efter värdegrund, men vi känner att vi inte kommer att ha verktygen för detta om vi får minskade resurser. Dagens arbete innebär till stor del administration och kringsysslor! Vi vill här visa lite vad vi gör, förutom att ge kunden omvårdnad och rehabilitering och dessutom svara på larm och samtal från anhöriga och biståndshandläggare, med mera, på Nickelns korttidsboende med elva platser!

Vi ska skriva genomförandeplan, 57 stycken under 2013, och riskanalyser till alla. Vi ska dokumentera och anordna aktiviteter, ta hand om elever och språkpraktikanter, göra matbeställningar till skafferiet, städa, tvätta dygnet runt, packa upp blöjor, fylla på förråd, boka färdtjänst, sopsortera, svara i patienttelefon, planera scheman, servera mat, köra diskmaskin minst fyra gånger per dag, hålla kontakt med rehab och sjuksköterska, rengöra hjälpmedel, packa i och ur kläder, märka kläder, ta emot nya kunder, städa ur efter kunder och boka hårfrissa och fotvård, med mera, listan kan göras hur lång som helst.

Vi vill bara påminna om att dagens arbete inom äldreomsorgen kräver väldigt mycket av personalen! Vi är fantastiska, och kan trolla med knäna, men inte hur länge som helst. Vi vill behålla arbetsglädjen.

Sara C, Marie P, Madelene A, Sara O, Ingela I, Eva N, Gittan W, Marie H, Birgitta D, Helen B, Jennie E

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel