Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi tar ansvar för Ljusdal

Sverige är ett litet land som påverkas av skuldstormen i vår omvärld och det är bakgrunden till alliansens budgetproposition för 2012: ”Tid för ansvar”. Utgångspunkten är att det nu krävs ett stort ansvarstagande för de offentliga finanserna på såväl nationell som kommunal nivå samtidigt som vi förstärker arbetslinjen brett i hela Sverige.

Trygga offentliga finanser och en politik för fler jobb är en förutsättning för god välfärd. Huvudansvaret för det mesta av välfärden och skolan ligger hos kommunerna. Regeringens politik skapar de långsiktiga förutsättningar som krävs för hög kvalitet och tillgänglighet i välfärden. Men det är i Ljusdal som prioriteringarna måste vara de rätta för att skolan ska bli bättre och äldreomsorgen vara trygg. Vi arbetar för fullt för att trots de kärva ekonomiska tiderna stärka välfärden.

Vi tar också ansvar för arbetslinjen lokalt och nationellt genom att jobba för ett bra företagsklimat med bättre möjligheter att anställa så att fler kommer i jobb. Vi stärker också handläggartätheten och innehållet i jobbgarantin så att speciellt unga som står utanför arbetsmarknaden får rätt hjälp. Tillsammans är vi, nationellt och lokalt, särskilt angelägna om att öka ungdomars anställningsbarhet och pressa ner ungdomsarbetslösheten.

Nyligen presenterade Socialdemokraterna sin oppositionsbudget, där de i stället för att underlätta för ungdomar riktar 25 miljarder i skattehöjningar mot sysselsättningsmöjligheter för unga. Totalt hotar deras politik 20 000 arbetstillfällen, många som lämpar sig väl för unga. Genom att fördubbla restaurangmomsen, halvera rut- och rotavdragen samtidigt som de fördubblar socialavgiften för att anställa unga riktar de udden av sin politik mot unga och andra personer med svag förankring på arbetsmarknaden. På lokal nivå handlar det om hundratals jobb som hotas, med svåra konsekvenser för dem som drabbas av arbetslöshet och en urgröpt finansiering av välfärden.

Alternativet till en enad allians är attacker på arbetslinjen och en splittrad opposition. En opposition som med sin politik vill lägga stora skattebördor på hushåll och företag samt tydligt riskera Ljusdals, Gävleborgs och hela Sveriges ekonomi. Tydligt politiskt ledarskap och ansvartagande för ekonomin i såväl Ljusdal som Sverige ger oss en trygg framtid trots en osäker omvärld.

Anders Borg, finansminister (M)

Lars Beckman, riksdagsledamot (M)

Lasse Molin, oppositionsråd Ljusdal (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel