Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi storsatsar på nyhetsquiz till skolor: "Ligger helt rätt i tiden"

 
Helahälsingland.se:s nyhetsquiz
Visa alla artiklar

Gillar du nutidsorientering? Nu storsatsar helahälsingland.se på nyhetsquiz – som främst riktar sig till mellanstadieelever runt om i Hälsingland.
– Det här är en grymt bra satsning som ligger helt rätt i tiden, säger Anders Ingvarsson, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Annons

Alla grundskolor har tillfrågats om att delta i den nya satsningen som startar den första februari. Klasserna som vill vara med kommer varje vecka att erbjudas ett nytt nyhetsquiz från helahälsingland.se.

Syftet är att tillsammans med skolorna stärka samhällsintresset i klasserna och att eleverna aktivt ska söka upp och granska aktuella nyheter och samhällsfrågor.

– Det har aldrig varit så svårt som nu att sålla bland all den information som sköljer över oss. Vi tycker det är viktigt att alla verkligen förstår skillnaden på kvalitetsjournalistik från nyhetsförmedlare med ansvariga utgivare som är anslutna till det pressetiska systemet, och ”nyhetsförmedlare” som inte är det, säger Anders Ingvarsson.

Varje quiz görs av nyhetsredaktionen och består av tio frågor med vardera fyra svarsalternativ. De kan till exempel handla om lokala nyheter, sport, kultur och utrikeshändelser.

Satsningen kommer i en första etapp att pågå fram till sommarlovet och alla klasser som deltar är med och tävlar om fina priser. Första vinst är en hemlig klassresa, andrapris en lunch med klassen och tredjepriset är profilprodukter från helahälsingland.se.

– Det här är ett typexempel på att det är viktigare att deltaga än att vinna genom att svara rätt på ett quiz. Får vi fler att tänka kritiskt när de tar del av information kommer alla att vara vinnare, säger Anders Ingvarsson.

Även du som är prenumerant eller Plus-kund kommer att kunna ta del av frågorna på vår sajt helahälsingland.se. Ett nytt quiz laddas upp varje torsdag.

PRO är också en del av satsningen och kommer att få nyhetsfrågorna varje vecka.

– Dom tjuvstartade redan förra veckan. Det var en mycket uppskattad aktivitet, enligt dom rapporter vi fått, säger Anders Ingvarsson.