Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ställs mot utlandsproffs"

En häftig försäsong med ett fräckt cupäventyr är över.

Nu handlar det om en fotbollsmeny med mer traditionellt division 2-spel där Hudiksvalls FF på lördagen premiärspelar hemma mot Ånge.

– Det känns alltid lika skönt som spännande när serien drar i gång, säger HuFF-tränaren Henrik Åhnstrand.

Försäsongen blev påtagligt annorlunda.

De slitsamma men välbehövliga veckorna när styrka och kondition grundläggs halverades men intensifierades.

– Vi stället för att ösa på med full kraft fick vi ställa om och förbereda oss för cupmatcher. Men det upplägget skulle jag köpa tio gånger av tio, det var lika lärorikt som inspirerande, säger Henrik Åhnstrand.

I vanliga fall trummar Henrik på rejält under fyra veckor då det smärtar rejält i kroppar och ben.

I och med cupspelet fick den kuren halveras.

– Vi fick nöja os med tung belastning i två veckor men det känns ändå som om vi kommer väl förberett till seriespelet, säger Henrik Åhnstrand.

HuFF kommer till premiären med ett relativt nyskapat mittbackspar.

Cristoffer Ericson har lämnat för spel i Frej och Thomas "Chippen" Sundberg haltar runt med en fraktur i höger fot.

– Tråkigt att "Chippen" åkte på en skada men jag känner mig trygg. Vi har det gott ställt med försvarsspelare och i cupmötet mot Värnamo från superettan nollade vi dom när Mathias Åkerlund spelade, säger Henrik Åhnstrand.

Att Hudiksvalls FF ska hävda sig bra i division 2 norra är han övertygad om.

– Det finns flera lag som satsat rejält och hämtat dit utlandsproffs. Vi har 20 spelsugna hälsingar som ska matcha dom och jag tror på mitt lag, säger Henrik Åhnstrand.

Joel Stillmark är tillbaka i HuFF-tröjan och offensivt är det förstås en oerhörd tillgång när Joel är frisk, hel och fulltränad.

– Han har kört på för fullt under en månad. Det är inte uteslutet att han finns med på bänken redan i premiären, säger Henrik Åhnstrand.