Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi skola säljs inte men lekyta tas bort

Kommunen har nobbat enda köparen. Ändå drabbas förskolan i området redan av försäljningen av före detta Vi skola när bollplanen tas bort.

På torsdagen behandlade kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott frågan om försäljning av den nedlagda skolan i Ljusdal.

Beslutet blev att avvakta med försäljning eftersom som Puck de Keser, som vill ha boxningsverksamhet i den gamla skolan, var ensam budgivare med sina 350 000 kronor.

Tidningen sökte förgäves ansvariga politiker på torsdagen. Men det ska vara behovet av bostäder och kontor som gjorde att politikerna i utskottet valde att göra ett nytt försök att sälja.

Att försäljningen hänger i luften hindrar dock inte kommunen från att förändra lekmiljön för förskolan i området.

– Det är förskräckligt. Här är det fyra förskoleavdelningar som blir utan en viktig yta för lek och spel. Var ska man nu ha isbana och bollplan? undrar Johanna Hillberg när hon ser hur området förminskas när staketet flyttas från grusplanen för lek och sport.

Fastighetschefen Ivan Halvarsson är medveten om att en försäljning av Vi skola kan påverka förskoleavdelningarnas utemiljö.

– När kommunen antog detaljplanen påtalade vi från fastighetssidan förskolans behov. Den chans som finns nu är väl i form något avtal med den som köper stället, säger Ivan Halvarsson.