Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ser potentialen"

Slutavtalet undertecknades en dag före halvårsskiftet. SMP har nya ägare.

– Det är viktigt att personalen informeras, och att de får ansikten på oss. Det var positivt att träffa dem, och visst hade de en del frågor. Vi har planer på vad vi vill åstadkomma, men inget vi konkret kan säga nu, förklarar representanter för de nya ägarföretagen, Christian Zeuchner, investment director hos Fouriertransform, och MVI-partnern Stefan Karlsson. De började diskutera ett övertagande i höstas, och besökte Ilsbo i februari i år – på måndagen var allt klart.

– Många är nog glada att det är klart nu, säger Börje Blank, som blir kvar som platschef på SMP i Ilsbo.

Långsiktigt är förhoppningen att SMP:s produktion ska öka. Produkterna ska marknadsföras hårdare för att öka marknadsandelarna internationellt.

– SMP har mycket goda förutsättningar som vi är övertygade om att det går att stärka och vidareutveckla. Vi ser potentialen och vill lägga fokus på försäljning, säger de nytillträdda ägarna, som snart inleder rekryteringsprocessen av en ny vd – "en marknadsinriktad vd som kan ragga nya kunder".

– Och det är något jag har efterfrågat länge, säger Börje Blank.

Ordföranden i kommunens ledningsutskott ordförande, Stig Eng, (C), har informerats och kommenterar saken:

– SMP är oerhört viktigt för arbetsmarknaden i Nordanstig. De har byggt ut och utvecklat verksamheten i Ilsbo, därför är det mycket positivt att de som investerar och köper avser att öka och behålla verksamheten.