Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi semestrar helst på hemmaplan

Är du var tredje gävleborgare? Då säger statistiken att du helst stannar på hemmaplan och ägnar dig åt sol och bad eller sommarstugan på semestern. Renoverar hemma eller spelar golf får andra gärna göra, men inte du.

Annons

Det världsomspännande hotellteamet Hotels.com, med ett nät av över 99 000 hotell världen över, har låtit undersökningsföretaget Cint ta reda på vad svenskarna helst gör på semestern.

Bland de 24 sysselsättningar som listats i undersökningen finns visserligen inte hotellövernattningar med, men svaren är nog så avslöjande ändå:

Mer än hälften av de 2 619 som ingått i undersökningen har rankat sol och bad som det man helst sysslar med på sin semester. Minst intressanta sysslan är att jaga vilt, vilket kanske inte är så konstigt eftersom den mesta jakten sker på hösten.

Är man gävleborgare stannar man helst på hemmaplan, solar och badar – och gör kanske en avstickare till sommarstugan. På semestern passar man också gärna på att hälsa på släkt och vänner, kanske gör en del av oss det i den egna husvagnen.

Tre av tio gävleborgare besöker någon av världens storstäder under semestern. Åker du till Stockholm så kan det vara svårt att hitta någon "tvättäkta" stockholmare. Semestrar på hemmaplan gör nämligen inte gärna stockholmarna, enligt undersökningen.

Något som vi gävleborgare helst undviker under semestertider är att renovera hemmet eller spela golf. Trädgårdsarbete tycks inte heller vara någon populär semestersyssla i vårt län, men där ska man nog ta statistiken med en nypa salt.