Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi sände live från lördagens Pride-tåg

 
Söderhamn Pride 2016
Visa alla artiklar

Söderhamn Pride rullar in på fjärde året och Pridetåget har blivit en given höjdare som vuxit för varje år år. Hur ser det ut 2016? Häng med på vår livesändning från tåget då det tuffar igång på lördag klockan 14.50.

För fjärde året kommer regnbågsflaggor att pryda stan under några dagar då Söderhamn Pride riktar uppmärksamheten mot hbtq-frågor med ett arrangemang som sträcker sig från fest till föreläsningar.

När idén sjösattes var det många som stod tvekande till om Söderhamn var redo för ett evenemang av den här typen. Men redan första året förvånades arrangörerna, och möjligen även invånarna, av uppslutningen under själva Pridetåget som ringlade mycket längre än förväntat. I år, då temat är förändring, finns en nyhet för Pridetåget – en sektion kallad kallad Marching for those who can't kommer att ta täten. I övrigt är det bara att ansluta.

– De kommer att gå först, före ledarbilen och kommer att ge ett tungt avstamp tycker jag. Att man lyfter upp sektionen för dem som inte kan gå runt om i världen, säger arrangören Majs Keller.

Se också: Kim Roos föreläste om att var född i fel kropp: "Var den du är och skit i alla idioter"

Se också: Festival drar i gång i Söderhamn: "Pride har gjort skillnad"