Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi möter inte ett trött gubbgäng"

Nu vill Suif ta revansch – i dubbel bemärkelse.

Annons

Under måndagen minibussade suifarna – vana vid långa resor – till Helsingborg. För att i kväll ställa sig vid matchbordet i Idrottens hus och försöka rycka från Rekord i tabellen.

Just nu delar Suif, helsingborgarna och Halmstad på andraplatsen i pingisligan. Den viktiga positionen som till SM-slutspelet gör att kvartsfinal undviks och tillsammans med ettan i grundserien kliver tvåan direkt in i semifinal.

– Det har varit vårt mål. Jag tror att det blir svårt att gå om Eslöv, vilket gör att dagens match är viktig. Men jag tror att utgången av matchen betyder mer för dem än för oss. Eftersom vi har ett starkare lag och om vi mot förmodan skulle förlora har vi större chans att ta igen försprånget, säger Hampus Nordberg.

Senast de två landslagsmänfyllda trupperna – de enda topplagen utan värvade utländska spelare – möttes segrade Rekord på Suifs hemmabord. Ett resultat som suifarna inte vill upprepa.

– Då var det egentligen bara Jon (Persson) som var bra, både Hampus och Viktor (Brodd) hade ingen höjdardag. Om vi ska vinna nu, vilket jag tror att vi gör, måste hela laget fungera, säger Peter Blomquist.

Nordberg håller med sin tränare och medger att prestationen vid det senaste mötet var kanske säsongens hittills sämsta.

– Trots att vi förlorade mot dem för flera månader sedan är jag grymt revanschsugen. Jag förlorade då två matcher, och det är bedrövligt oavsett vilket lag man möter. Men nu tror jag på mig själv och känner att jag är på gång, även om jag är lite osäker på formen.

Vad krävs för Suifseger i kväll?

– Vi möter ju inte ett trött gubbgäng utan det är tre unga och heta spelare som också vill nå framgångar. Jag tycker däremot att vi är bättre och en seger skulle verkligen ge oss fördel i kampen om andraplatsen.