Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste skärpa straffet för sexuella brott

Något som är svårt för mig att förstå i dagens samhälle, är varför man inte ger våldtäktsmän samt andra sexualbrottslingar högre straff?

I dag ger man rånare och andra brottslingar betydligt högre straff än sexförbrytare. Jag förstår inte att staten anser att tre–fem år är lagom för en rå våldtäkt medan rånare och andra brottslingar får fem år–livstid. Samtidig undrar man hur högt straff tingsrätten kommer att ge killen som är anmäld för minst 15 grova våldtäkter på barn, 3-4 år gamla, som max?

Han borde få sitta på livstid eller bli tvångskastrerad, det borde man göra med alla sexualbrottslingar som gör något så ont mot en människa.

Till och med handikappade och pensionärer blir utsatta. Vi måste sluta med daltandet och verkligen visa nolltolerans mot det här. Offren för sådana brott lever fortfarande under rädsla eller har psykiska problem på grund av att de har blivit våldtagna. Ingen människa ska behöva leva med rädsla. Tolv års fängelse för 14 grova överfall på kvinnor i Örebro, det är skrattretande Jag vill bara att domstolarna ska prioritera lite bättre.

Emil

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel