Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste minska skolans lokaler

Om reglerna ändrades skulle kommunfullmäktige kunna besluta att Nyhemsgården blir kvar och att skolan i stället går ur de lokaler i Gula huset vi inte längre behöver.

Svar till Minna Jumisko (25/4). Barn- och utbildningsnämnden har föreslagit kommunfullmäktige att besluta att stänga Nyhemsgården och att verksamheten flyttas till Gula huset som ligger vid Arbrå skola.

Bakgrunden till beslutet är behovet att minska lokalytan inom grund- och förskola. Beslutet möts av kritik från föräldrar.

Nyhemsgården är en av kommunens bästa förskolor med en fantastisk utemiljö. Därigenom är kritiken befogad. Barn- och utbildningsnämnden var medveten om detta när beslutet fattades. Vi får i dagsläget inte gå ur de lokaler vi inte behöver på grund av minskat elevunderlag, exempelvis på Arbråskolan och Gula huset.

Ur verksamhetsperspektiv är det naturligtvis så att det bästa vore om vi kan ha förskolan kvar på Nyhemsgården och gå ur de lokaler vi inte längre behöver på Gula huset. Vi slipper dyra lokalanpassningar och bibehåller en fantastisk utemiljö.

Min önskan är att kommunen skapar nya regler som gör det lönsamt för skola och förskola att tillsammans med fastighetsgruppen utveckla och anpassa lokaler utifrån verksamhetens behov.

Om reglerna ändrades skulle kommunfullmäktige kunna besluta att Nyhemsgården blir kvar och att skolan i stället går ur de lokaler i Gula huset vi inte längre behöver.

Jan Lahenkorva (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel