Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste få alla att följa badreglerna

”En trogen badhusbesökare” skriver om vikten av att lära ensamkommande flyktingbarn vilka regler som gäller i badhuset i Hudiksvall.

Jag är trogen besökare på badhuset i Hudiksvall sen många år. På senare tid har det varit bekymmer med en del av de ensamkommande flyktingbarnen som inte vill följa de regler som gäller för alla badande i badhuset.

Jag efterlyser att flyktingsamordnarna i Hudiksvall och Nordanstigs kommun ska vara med på badhuset för att flyktingbarnen ska integreras så bra som möjligt i samhället. Badhuspersonalen har den senaste veckan satt upp skyltar på flera språk över ordningsregler som gäller på badhuset.

Saker som har fungerat dåligt är: duschning före badet, underkläder under badkläder vid bad, vistelse på djupt vatten trots att man inte är simkunnig, hopp från svikten när andra badande är i närheten, att man inte får vistas i bubbelpolen när den renar, att man inte får vistas i bastun med badkläder och att man sitter på en handduk i bastun.

Jag hoppas någon av flyktingsamordnarna läser det här och försöker lösa detta på bästa vis, för personalen på badet har fullt upp ändå. En del blir aggressiva när de blir tillsagda över gällande regler.

En trogen badhusbesökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel