Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi lyckades rädda grannhuset"

(Uppdaterad måndag 07:11) En villa i Idenor blev totalförstörd av brand på söndagskvällen.

Strax efter klockan nio på söndagskvällen kom larmet om en villabrand i Idenor.

– Vi möttes av en helt övertänd villa när vi kom fram till Idenor. Det slog lågor genom fönster och tak, berättar insatsledaren Andreas Westlund.

Det var en förbipasserande som var ute och gick med hunden som upptäckte att det brann och larmade SOS.

– Från början var det oklart om det var någon person inne i villan, men det stod klart ganska snabbt att ingen var hemma.

– Eftersom fastigheterna runt omkring stod väldigt nära så riktade vi in oss på att försöka begränsa branden. Det var bara 6-7 meter till nästa hus och villans garage. Strålningsvärmen från den brinnande villan var enorm.

Räddningstjänsten sprutade skum och vatten på de närliggande fastigheterna och förhindrade därigenom elden att sprida sig.

15 brandmän från Hudiksvalls- och Iggesunds räddningstjänst bekämpade elden.


– Vi tvåtiden kunde de flesta lämna platsen och nu har vi fyra personer kvar som övervakar brandplatsen. Det pyr fortfarande vid brandplatsen och det är mycket vattenånga.

Brandplatsen har spärrats av och polisen ska göra en teknisk undersökning för att försöka få fram brandorsaken.

På måndagen åkte räddningstjänsten ut till den nedbrunna villan igen för att prata med ägarna. Även brandtekniker var på plats för att undersöka vad som kan ha orsakat branden.