Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi kan rädda miljön tillsammans om du hjälper till”

Vi har gott om orörd natur, rent vatten och frisk luft i Norden, men vi måste vara rädda om miljön om våra barn också ska kunna ha glädje av detta, skriver två femteklassare på Iggesunds skola.

I de nordiska länderna finns det en lång tradition av att samarbeta om natur- och miljöfrågor. De nordiska ländernas samarbete på miljöområdet sträcker sig från miljö och hälsa till bland annat havsmiljö, friluftsliv och hållbarhet. Tanken är att miljöfrågor inte ska sättas åt sidan, utan att de är en del av en större helhet. Exempel när det gäller skadliga ämnen, så behöver man titta på hur de skadar människa och miljö. Miljön är viktig, alla borde ta hand om miljön. Miljön är bra för hälsan.

Åk kollektivt så ofta du kan i stället för att åka bil, bilen är dålig för miljön. Bilen släpper ut massor av avgaser som är dåliga för miljön. I större mängder kan gasen vara livsfarlig. Trafiken under den senaste tolvmånadersperioden (till och med januari) har ökat med 1,5 till 1,6 procent.

Släng inte skräp i naturen och plocka upp skräp som du ser. Återvinn så mycket du kan. Tillsammans formar vi vår framtid, det du väljer att göra eller inte göra spelar roll…

Vi kan rädda miljön tillsammans om du hjälper till.

Jenna och Elin 5A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel