Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi jobbar hårt för att Andreas ska vara kvar"

Andreas Westh ser över sina alternativ.
Något konkret kontraktsförslag från moderklubben Bollnäs har han ännu inte fått.
– Det är lite tidigt än, säger Fredrik Bolkéus i klubbens sportgrupp.

Under tisdagen började rykten cirkulera om att Bollnäs landslagslibero Andreas Westh och Rysslandsproffset Daniel Mossberg är aktuella för Sandviken.

Andreas Wesths avtal går ut efter säsongen, men 37-åringen har ännu inte fått något nytt kontraktsförslag av moderklubben.

– Generellt är det lite tidigt än. Bandyn spelas ju fortfarande. Nu handlar det om att träffa spelarna och prata om vad som varit, om framtiden och sådana delar. Så där är vi inte framme än, säger Fredrik Bolkéus, som inte förvånas över ryktena kring Bollnäs lagkapten.

– Det är väl egentligen inte så konstigt att man är intresserad av honom. Det är en otroligt bra bandyspelare. Men vi vill absolut att Andreas ska spela i Bollnäs. Det är klubbens ambition och vi för en kontinuerlig diskussion med honom hela tiden.

Borde det inte vara prio ett att försöka säkra en sådan som Andreas Westh?

– Vårt uppdrag är att bygga en trupp till nästa säsong, vilket gör att det är väldigt viktigt med hela truppen. Det är klart att vi jobbar hårt för att Andreas ska vara kvar. Han är ju Bollnäsare.

Målvakten Niklas Prytz blev i förra veckan förste spelare att skriva nytt kontrakt med Bollnäs. När klubben kan presentera nästa namn är oklart.

– Det kan jag inte spekulera i nu. Att säga något skulle bara vara dumt av mig, men vi jobbar för fullt med att planera och få ihop en trupp till nästa säsong.