Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har rejäl uppförsbacke just nu"

I slutet av vårsäsongen blickade Rengsjö mot toppen.
Nu råder motvind.
Efter 1–2-förlusten mot Korsnäs siktar Peter Svensk i stället in sig på bottenstrid i höst.
– Helt klart kontraktet vi måste slita för, säger Rengsjötränaren.

Rengsjö slog Brynäs i mitten på juni. Sedan dess har fyra matcher passerat med ett facit på blott en poäng och 13 insläppta mål. Det försvarsspel som var så stabilt under våren har på sistone varit som bortblåst.

– Vi har haft lite skador och frånvaro, så vi har fått hoppa runt lite på positionerna och inte fått samma kontinuitet. Det funkade ju jäkligt bra under första nio matcherna, men nu har vi inte samma trygghet, säger mittbacken Daniel Ölander.

Hemma mot serieledaren Korsnäs visade Rengsjö dock att spelet i defensiven är på bättringsvägen.

– Det känns som att vi haft väldigt mycket oflyt på slutet. Två mål mot Korsnäs är inte så mycket egentligen, men det märks tydligt att vi släpper in för mycket mål när det blir tre-fyra insläppta i flera matcher, säger Daniel Ölander.

Trots att Rengsjö styrde och ställde under första halvtimmen var det Korsnäs som tog ledningen i den 27:e minuten. I mitten på andra halvleken kom också 2–0 till gästerna innan Daniel Ölander, som i slutet flyttades upp som forward i jakten på poäng, reducerade på straff med matchens sista spark.

– Jag trivs bäst i backlinjen. Det känns att man har blivit lite äldre, det tär mycket med maxlöpningar i anfallet hela tiden. I backlinjen kan jag anpassa mig mer och accelerera långsammare, säger 35-årige allroundliraren.

Innan sommaruppehållet hade Rengsjö häng på toppstriden. Men den dalande formkurvan har gjort att laget nu lär få ta strid på den nedre halvan i stället.

– Absolut, som det ser ut nu kommer lagen bakom närmare och närmare. Det är helt klart kontraktet vi måste slita för, säger tränaren Peter Svensk.

– Det är jobbigt, alltså. Men sådant här kommer när man inte kan hålla nivå i 90 minuter. Vi har rejäl uppförsbacke just nu, fortsäter han.

Nästa helg gästas Rengsjö IP av nästa topplag, Valbo. Efter lördagens förlust mot Korsnäs laddar Rengsjö om – och Peter Svensk kan åtminstone glädjas åt en sak.

– Försvarsmässigt var det ändå bättre i dag. Men vi måste göra något själva också. Vi har inte så jättemycket målchanser i dag om vi ska vara ärliga.