Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi håller våra vallöften

Svar till Lindestam (13/9) och Lundgren (15/9). Lindestam (S) ställer sig frågande till om en sänkning av momsen på restaurang- och cateringtjänster skapar jobb, trots att beräkningarna hon hänvisar till visar att så är fallet.

Det är också anmärkningsvärt att Lindestam och Lundgren (S) plötsligt tycker att en sänkning av restaurangmomsen är en dålig idé, med tanke på att Socialdemokraterna själva hade det som vallöfte så sent som i valrörelsen 2010. För Socialdemokraterna är det uppenbarligen inte viktigt att hålla sina löften.

Vi i alliansen håller vad vi lovar, och genomför det vi lovat våra väljare. Samtidigt är det viktigt att bara genomföra de reformer som det finns ekonomiskt utrymme för. Därför agerar regeringen ansvarsfullt och skjuter fram vissa reformer.

En stor osäkerhet kring den ekonomiska utvecklingen ställer krav på säkerhetsmarginaler, och tydliga prioriteringar i den kommande höstbudgeten. Trots det kärva ekonomiska utrymmet har alliansregeringen enats om en bred satsning på fler jobb till Sveriges unga.

Där ingår förslaget om en sänkning av restaurangmomsen, men även fler satsningar föreslås. Exempel på detta är satsningar för att få fler unga, utan fullständiga grundskole- eller gymnasiebetyg, att återuppta studierna, insatser för att höja kvaliteten och aktiviteten i jobbgarantin för unga, samt nya utbildningsplatser inom yrkesvux och yrkeshögskola.

För att göra det mer lönsamt för unga att gå från bidrag till arbete föreslås att en del av arbetsinkomsten inte räknas in när försörjningsstödets nivå ska beräknas. Totalt satsas 7,5 miljarder kronor under åren 2012-2015 för att förbättra ungdomars förutsättningar på arbetsmarknaden.

Ungdomsarbetslösheten har länge varit ett problem i Sverige. En grundläggande orsak är tidigare brister i utbildningssystemet och på arbetsmarknaden, som gjort tröskeln mellan skola och arbetsliv hög. Därför föreslår alliansregeringen nu en rad reformer för att förbättra ungas möjligheter till jobb och för att stärka arbetslinjen.

Frågan är vad S vill göra för de unga på arbetsmarknaden, förutom att fördubbla arbetsgivaravgiften? Tomas Tobé (M)

riksdagsledamot, Gävleborg

Margareta B Kjellin (M) riksdagsledamot, Gävleborg

Lars Beckman (M)

riksdagsledamot, Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel