Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi hade en fabrik"

Teleperformance kom till Söderhamn när jobb behövdes som mest. Nu avvecklar företaget verksamheten, men hoppet om nya jobb finns – fast inte just nu.
– Nu när fönstret står öppet är ingen i skarpt läge, säger näringslivsstrateg Kent Lundquist.

Det är den 7 maj 2003 och företaget Tech City Solutions Nordic kommer till Söderhamn för att överväga en eventuell etablering på orten. Konkurrensen är hård och flera kommuner strider om arbetsgivaren.

Söderhamn hör till favoriterna. Och stan visar sig från sin bästa sida.

Kommunens näringslivsstrateg Kent Lundquist tar täten och visar företaget bland annat lokalerna på Faxeholmsområdet. Med sig har han chefen för arbetsförmedlingen Berit Kvist och dåvarande kommunalråden Eva Tjernström,(S), och Lennart Olsson, (C).

Företaget jublar över läget och fastnar för lokalerna.

Sommaren 2003 fylls av förväntan och förhoppningar och den 14 augusti läser söderhamnarna i Kuriren om att en etablering är förestående, vilket innebär att mellan 20 och 30 ungdomar till en början får jobb.

Men redan från start siktar de betydligt högre. Målet är att ha upp till 150 anställda, berättar företagets vd Patrik Larsson.

Om det besannas innebär det att Tech City Solutions Nordic som ägs av Teleperformance kommer att bli ett av kommunens större företag.

Vid den tiden är det nog få som anar att företaget inom mindre än tio år har närmare 500 anställda och med god marginal är Söderhamns största privata arbetsgivare.

Men i november 2013 kommer en kalldusch. 132 personer varslas när kunden Tele2 flyttar privatmarknaden till egna organisationen.

Kvar efter neddragningarna blir 248 personer.

Framtiden ser ändå ljus ut. Tele2 lovar att företagsbiten kommer att bli kvar i Söderhamn. Det får Teleperformance att tro på framtiden och de investerar i personalen under våren 2014.

Lyckan blir kortvarig.

Knappt har den nya bantade organisationen satt sig. Ledningen kallar in alla i personalen på ett möte.

Den 27 maj kommer chockbeskedet: Alla anställda varslas om uppsägning.

– Allt ska bort. Det är tre månaders uppsägning som gäller, berättar anställda från mötet.

Stämningen är dämpad, besvikelsen är stor.

Sagan om Teleperformance verkar nå sitt slut.

Kent Lundquist blickar nu tillbaka på de tio år som gått.

– Jag kan bara uttrycka uppskattning. För många ungdomar har det varit deras första arbetsgivare och en viktig del i deras cv när de gått vidare till andra jobb.

Vilken betydelse har Teleperformance haft för orten?

– Det har varit en jätteviktig och betydande arbetsgivare. Vi ansträngde oss rejält för att få hit dem. Det gjorde vi dels för att det inte var vilket telemarketing företag som helst, utan ett som sysslade med supportverksamhet. De investerar mycket i personalen och det gör det svårare att flytta. Och de flyttar inte nu heller, det är kunden Tele2 som säger upp alla avtal, säger Kent Lundquist och fortsätter:

– Alternativet för ungdomar har varit att lämna Söderhamn eller arbetslöshet, och demografiskt skulle befolkningen haltat än mer.

Hur agerar näringslivsenheten nu?

– Vi har uppvaktat landshövdingen och lokala aktörer i regionen, och ringt till andra kundtjänstföretag. Vi har tagit fram material som beskriver lokaler och förutsättningar.

Vilken respons har ni fått?

– Nu när fönstret står öppet är ingen i skarpt läge, tyvärr.

Kent Lundquist blir tyst en stund.

– Just nu ser det tungt ut. Några aktörer har vi trott på, eller trott och trott, aktörer har varit här. Vi hade en fabrik med lokaler och personal. Det var egentligen bara att byta produkt och stoppa in nåt nytt, men pusselbitarna föll inte på plats.

Har ni gett upp?

– Jag ger aldrig upp. Vi kommer fortsätta att leta.

Tio år med Teleperformance sammanfattar Kent Lundquist så här:

– Summa summarum är jag tacksam för de år vi haft. Det är många som haft glädje av att jobba där. Det viktigaste som finns är att ungdomar har jobb och en meningsfull sysselsättning.