Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi går samman mot nazismen

Runt omkring i Europa växer sig de fascistiska och rasistiska krafterna starkare. I Sverige sitter det rasistiska partiet Sverigedemokraterna i riksdagen och rasismen normaliseras allt mer i media och i samhällsdebatten.

Den senaste tidens våldsamma aktioner mot antirasister visar att även den militanta högerextremismen ökar sin aktivitet. Det är ingen slump att det händer just nu; när rasismen normaliseras får även fascistiska krafter luft under vingarna.

Men det är också tydligt att vi är så många fler än rasisterna. I efterspelet i de nazistiska attackerna har tiotusentals människor samlats runtom i landet för att manifestera och visa stöd för de som utsattes för våldet. Genom att fler går samman och aktivt tar ställning mot rasism och nazism visar vi att vi aldrig kommer låta oss tystas. Mot deras hot och våld sätter vi solidaritet och kamp för ett rättvist samhälle fritt från rasism.

Ung Vänster Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel