Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi bränner på tok för många chanser"

Nära – men inte vassa nog.
– Vi bränner på tok för många chanser, säger Daniel "Popa" Jonsson.
En av alla dämpade Edsbylirare i Lidköpings fina arena.

Den 31-årige högerhalven var en av de mest och bäst drivande när ett tappert Edsbyn försökte jaga ikapp hemmalaget i den utdragna slutfasen.

– De släppte lite på bevakningen då, så jag fick lite mer utrymme, säger "Popa" Jonsson, som i slutändan var allra mest besviken över den snöpliga första halvleken i a ndra kvarten på hemmais.

– Där kunde vi lätt ha avgjort hela matchen före paus, i stället få de så jobbiga mål och vi får ingenting gratis. Nu känns det bara så drygt att åka ut i tre raka. Men vi möter också ett väldigt bra lag, säger Jonsson, med en förklaring till det relativt låga tempot i inledningen av den tredje kvartsfinalen inför en livad storpublik i den tryckkokare som heter Sparbanken Lidköping Arena..

– Vi följde planen att försöka äga boll och inte bjuda på något. När de får ytor är Villa väldigt vasst. Den där topptrion drar ned oss hårt i försvaret, de är så effektiva när de får sina lägen och det går så snabbt, säger "Popa" Jonsson.

Mitt i bedrövelsen kunde den spelskicklige halven, som skrev på ett nytt treårigt kontrakt vid jul, se framåt mot en fin framtid för Edsbyns IF.

– Bara vi får behålla alla spelare så. Vi har haft en lite tunn trupp den här säsongen, men samtidigt har flera juniorer fått chansen att kliva fram. Och det kommer vi att ha stor nytta av på sikt.