Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi blev helt uppätna"

Hudiksvalls FF åkte på en brutal propp när laget på lördagen gästades av Boden i division 2-fotbollen.

– Vi vek ner oss och blev helt uppätna, konstaterade HuFF- tränaren Janne Westin.

Resultatet 0–5 (0–3) och sättet det uppkom på var genant.

– Får man ett eller två mål i nacken gäller det att snabbt ta sig samman och hitta rätt igen. Nu säckade vi som kollektiv ihop totalt, sa Janne Westin som inte hade mycket att glädja sig över.

Det skulle i så fall vara den första kvarten för då var det piggt och skärpt spel från Hudiksvalls FF där Mehmed Hafizovic hittade ytor och oroade gästerna.

Men efter det att Mehmed i den 18:e minuten testat Bodenmålvakten Erik Torstensson med ett fräsande skott kom bakslagen.

I samma matchminut tappade Wille Wallin bollen på egen kortlinje och någon sekund senare låg 0–1-bollen bakom Gustaf Norberg sedan Andy Lorei fått prickskjuta.

Det sägs att en olycka sällan kommer ensam och fem minuter senare fick mål-Gustaf på nytt plocka ut bollen ur nätmaskorna. Den här gången sedan Petter Andersson tappat bollen vid eget straffområde och på nytt var det Andy Lorei som slog till.

När sedan Mehmed Hafizovic drällde med bollen i stället för att lämna över till Niclas Lindh som kom på sin vänsterkant.

Då ställde Boden om blixtsnabbt och Andy Lorei fick alldeles för enkelt placera in sitt och Bodens tredje mål.

I den andra halvleken chansade HuFF med att gå ner på en trebackslinje men efter åtta minuter hade Haris Devic bombat in såväl 0–4 som 0–5 och det enda sett med Hudiksvallsögon som var bra på Glysisvallen var vädret.

– Nu gäller det att vi snabbt skakar oss av den här smällen och jobbar vidare. Vi kom till spel med en väldigt offensiv uppställning och det straffade kanske sig, sa Janne Westin.