Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver våra nyanlända

Många av de här personerna vill vara kvar i vårt landskap och så är det också i Strömsbruk, skriver Stig Eng (C).

Annons

Migrationsverket avvecklar nu asylboendet i Strömsbruk och enligt medieuppgifter ska det genomföras inom någon vecka. Migrationsverket har för avsikt att flytta över 254 personer från boenden i Hälsingland till Örebro, Uppsala, Västerås och andra tillväxtkommuner och tätbefolkade samhällen.

Många av de här personerna vill vara kvar i vårt landskap och så är det också i Strömsbruk. De har börjat etablera sig i vårt samhälle. Ideella organisationer har skapat kontakt och är villiga att hjälpa dessa människor till ett nytt liv i ett fredligt och demokratiskt land.

Kommunen har den organisation som krävs för boende och utbildning, och barnen har snabbt fått nya kamrater. Varför centraliserar Migrationsverket människor på det här sättet när människorna själva vill stanna och så väl behövs i våra samhällen?

Stig Eng (C)

kommunstyrelsens vice ordförande Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel