Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver fräschare toaletter i vår skola

Vi är en stor klass och vi ska dela på en toalett. Dessutom är alla toaletter på vår skola ofräscha och behöver renoveras, skriver åk 5 på Lillboskolan. Håkan Englund (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, svarar.

Annons

Vi är åk 5, Hjortronklassen, på Lillboskolan. Vi är 26 elever i klassen och har haft samma klassrum sen vi gick i ettan. Vi är en stor klass och vi ska dela på en toalett. Vi är många som delar på den och den blir snabbt ofräsch. Vi vill väldigt gärna att toaletten blir renoverad. Just nu är den tråkigt målad i persikofärg och rosa. Det är smutsigt handfat, trasigt lås och den luktar illa. Det är en glipa under dörren som gör att den inte är ljudisolerad, så vi vågar inte uträtta våra behov där.

Just nu är vi många som aldrig går på toaletten i skolan utan väntar till vi kommer hem, skriver

För det första tycker vi att vi är värda att inte behöva gå och hålla oss en hel dag. Just nu är vi många som aldrig går på toaletten i skolan utan väntar till vi kommer hem. Vi jobbar sämre och vi har hört att det inte är bra att gå och hålla sig.

För det andra skulle vi vara mer försiktiga och rädd om toaletten om den var finare och fräschare. Nu är det klotter och skrivet på väggarna. Om det är fint där inne vill man inte förstöra.

Till sist så har toaletterna nog inte blivit renoverade sen skolan byggdes 1983. Så det behövs en upprustning nu. Vi vill ha ljusare fräschare väggar. Bättre belysning som inte har så gult sken. Ett lås som tydligt visar om det är upptaget eller ledigt så vi slipper bli stressade av att någon rycker i handtaget och låset ska gå lätt att låsa och låsa upp.

Vi tycker att alla toaletter på skolan är ofräscha, så snälla renovera våra toaletter. Vi är många elever som använder dem varje dag, men vi är också många som väntar till vi kommer hem. Ta ert ansvar och fixa våra gamla illaluktande toaletter. Om ni renoverar så lovar vi att pynta dem och göra dem mysiga.

Nödiga hjortronelever

Håkan Englund (S) svarar:

Först vill jag säga att jag blir glad och stolt över att ni är engagerade i hur skolan fungerar och att ni även vill vara med och påverka vad som ska ändras. Att skriva insändare är ett bra exempel på hur man kan vara med och påverka.

För det andra så förstår jag absolut er upplevelse kring toaletterna. Det ska kännas tryggt att använda toaletter under skoltiden. De ska vara fräscha och bra städade och man ska absolut kunna använda dem under skoldagen.

Jag har pratat med Aefab (de ansvarar för skötsel av skolan) och de säger att renovering av toaletter på Lillboskolan är planerat. En del kommer att ske före årsskiftet under höstlovet och en del nästa år. Efter de åtgärderna så tror jag att ni både kan och vill använda toaletterna under skoltid.

Håkan Englund (S)

ordförande barn- och utbildningsnämnden

Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons