Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi behöver fler politiker med funktionsnedsättning”

Varför finns det så få förtroendevalda politiker med funktionsnedsättning? undrar PiaKerstin Silverdal (KD).

En avgörande betydelse för att arbeta politiskt liksom att fungerar i samhället för övrigt, för oss personer med funktionsnedsättning är god tillgänglighet till de verktyg som är nödvändiga utifrån funktionshinder. Exempel är tolkar till hörselskadade, döva, talskadade.

Jag efterlyser större förståelse och kunskap politiker om hur vi funktionshindrade fungerar, vilket är nödvändigt för ökat deltagande i politiken. Vi måste tvätta bort dåligt bemötande liksom den negativa attityden gentemot funktionshindrade. Funktionshindrade ska ha samma värde som alla andra samhällsmedborgare. Ökad kunskap ger större förståelse vilket i sin tur ger bättre relationer mellan olika kategorier av samhällsmedborgare. Olika personer fyller olika funktioner i det politiska samspelet. Alla behövs!

Det finns stor brist på kunskap när det gäller funktionshindrades behov, till exempel inom arbetsmarknaden, sjukvården, äldreboende, skolan och i bostaden. Om personer med funktionsnedsättning inte finns representerades inom politiken, hur kommer då samhället att fungerar? Vem ska då föra deras talan?

PiaKerstin Silverdal (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel