Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver ett huvudansvar

I mitt yrke som rörmokare har jag sett att det finns alltför många oseriösa företag i byggbranschen.

Företag som betalar usla löner och har usel arbetsmiljö. Detta leder till att skötsamma byggföretag som följer lagar och regler utkonkurreras. Dessutom dör nästan en byggnadsarbetare varje månad på sin arbetsplats.

Därför vill Byggnads införa ett huvudentreprenörsansvar. Förslaget innebär att huvudentreprenören vid byggen ska tvingas ta ansvar för alla underentreprenörer som anlitas. Ansvara för att alla följer lagar och regler.

Företagen vill också detta. En Sifoundersökning visar att 52 procent av företagen också vill ha ett huvudentreprenörsansvar. Så vad väntar Sveriges Byggindustrier på? Undra varför de har så svårt att tillmötesgå detta? Behörighetskort på arbetsplatser, statliga kontroller och lagstiftning är bra, men det räcker uppenbarligen inte. Det är dags för någon att ta sitt ansvar.

Lars Jonsson

Byggnadsmedlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel