Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är ödmjuka inför väljarna.

Idag är det Riksdagens högtidliga öppning. Vi som representerar Nya Moderaterna gör det med stor respekt för våra väljare, och vårt ansvar är nu att jobba för hela länets bästa.

I Gävleborg fick moderaterna nästan 10 000 fler väljare, jämfört med valet 2006 och vi har nu tre mandat i riksdagen. Men vi slår oss inte till ro med det. Vi tänker bidra till att moderaternas förnyelse fortsätter, så att länets invånare ser oss som ett ännu bättre alternativ i valet 2014.

Gävleborgs län har många utmaningar framför sig. Den största är att bekämpa arbetslösheten, så att fler av länets invånare hittar en sysselsättning. Det arbetet måste ske på olika områden. Tack vare alliansens seger i valet så behålls nu både rot- och rut-avdraget, vilket har lett till att länet får många nya företag samtidigt som befintliga företag anställer nya medarbetare.

Det är viktigt att förbättra matchningen, så att arbetsmarknaden fungerar bättre. Det är inte acceptabelt att det finns många kompetenta arbetssökande, och samtidigt ett stort antal arbetsgivare som inte hittar medarbetare. Gästrikelärling är ett utmärkt projekt, som visar på goda resultat, och som skulle kunna vara förebild för fler modeller med lärlingssystem.

Vi vill att fler kommuner i Gävleborg inför lagen om valfrihet, lov. Det innebär att valfriheten för pensionärer avgörs av var i länet de bor. Vi anser att man bör överväga att införa en obligatorisk valfrihet för äldre, på samma sätt som vi har inom andra områden inom politiken.

Skolan i länet måste förbättra kunskaperna för våra unga. Här kommer vi att arbeta för en snabbare uppföljning av skolelevernas resultat och i samarbete med våra kommunala företrädare ska vi aktivt arbeta för att det finns tillräckliga resurser. Vi ser fram emot ett aktivt samarbete med våra länsinvånare under den kommande mandatperioden, och vi ska vara en stark röst för hela länets invånare i riksdagen. Tomas Tobé

Margareta Berg Kjellin

Lars Beckman

riksdagsledamöter (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel