Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är ledsna och upprörda

Vi har haft vår kolonilott i sex år. I sex år har vi vårdat och tagit hand om marken som Holmen äger. I generationer har man brukat och odlat jorden vid Östanåberget.

Annons

Ingen av oss som har odlat och har byggt "stugor", växthus eller ställt upp en husvagn har gjort det annat än i god tro. Vi har bara gjort som generationer före oss har gjort.

Vi har inte haft någon ekonomisk vinning av att vara där, endast själslig. Vi har haft gemenskap och glädje som man nu helt har förvägrats oss. Allt är förstört. Vi flyr likt myror i en söndersparkad myrstack, flyr av rädsla att få stå till svars för nått generationer före oss också har gjort.

Många av stugorna på området har stått i över 50 år. Vem ska ansvara för dessa? Vi har rensat och städat, hållit marken öppen. Vad är då fel att ha ett tak att gå in under när vädret plötsligt vänder? Vad är felet i att bygga ett växthus för odling på en kolonilott? För oss är det rätt logiskt, lika som det var för den som odlade på marken före oss. Nää, vi är så ledsna och upprörda, skäms på er Holmen!

Vi lyfter på mössan och bugar och hoppas att det kommer något gott ur det här!

Makarna Nyström

kolonister på Östanåområdet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel