Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är i gott sällskap, Ljung

Annons

Jag vill bara ge några ytterligare upplysningar till Tommy Ljung (M) eftersom han tror att kommunens budgetreduceringar är bevis på hysteri och pessimism, i så fall är vi i gott sällskap!!

Novus opinion genomförde i mars 2009 en telefonintervju med 150 kommunalråd från lika många kommuner om det ekonomiska läget.

Resultat:

6 av 10 kommuner har beslutat om nerskärningar för att klara ekonomin 2009. 4 av 10 hade redan i mars fattat beslut som innebär minskat antal anställda redan under 2009, nu vet jag att det är betydligt fler.

Oberoende av partifärg så ansåg en stor majoritet av kommunalråden att regeringen ska avsätta mer resurser till kommunerna för att undvika personalnerdragningar cirka 8 miljarder.

Resultatet vet vi ingenting 2009! 7 miljarder 2010 som minskar till 5 miljarder 2011 och 12. Bara 2009 och 10 är det 5 miljarder mindre än vad regeringens egen expertmyndighet Konjunkturinstitutet säger behövs, det motsvarar cirka 10 000 vårdbiträden, lärare och socionomer.

Men allt det här är ju bara hysteri enligt kommunstyrelseledamoten Tommy Ljung.

Sven -Åke Thoresen

ks-ordförande Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel