Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi åker dit för att vinna matcher"

Konkurrensen i SM stenhård. Hälsinglands killar har inget uttalat resultatmål, men åker till Helsingborg för att spela så bra som möjligt.

– Vi vill visa att lilla Hälsingland kan vara med och dansa, säger lagets ledare Jens Persson.

Annons

Spridningen bland klubbarna är stor i det P17-lag som representerar Hälsingland i SM. 20 spelare från nio olika klubbar samlades i helgen för de sista träningarna innan avresan.

– Det ser väl okej ut i truppen. Vi har ett litet urval i vårt distrikt men vi har en stomme på sex-sju spelare från i fjol, säger Jens Persson.

Hälsingland är långt i från favorittippat på förhand, men laget har ingenting emot att slå underifrån för att vara med och störa.

– Vi åker dit för att göra intryck och vinna matcher.

Sedan jul har truppen tränat sex-sju träningspass tillsammans. Förutom spelare från hälsingeklubbarna är truppen kryddad med spelare på innebandygymnasium.

– Alla i truppen har spelat seniorinnebandy och vi har kryddat med bland andra Filip Nilsson som går på RIG i Umeå, säger Jens Persson som inte är orolig över återväxten på pojksidan.

– Det är inte smockfullt i 16-serien och så, men innebandy är en stor och populär sport i Hälsingland, säger han.