Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi åker dit för att vinna matcher"

Konkurrensen i SM stenhård. Hälsinglands killar har inget uttalat resultatmål, men åker till Helsingborg för att spela så bra som möjligt.

– Vi vill visa att lilla Hälsingland kan vara med och dansa, säger lagets ledare Jens Persson.

Spridningen bland klubbarna är stor i det P17-lag som representerar Hälsingland i SM. 20 spelare från nio olika klubbar samlades i helgen för de sista träningarna innan avresan.

– Det ser väl okej ut i truppen. Vi har ett litet urval i vårt distrikt men vi har en stomme på sex-sju spelare från i fjol, säger Jens Persson.

Hälsingland är långt i från favorittippat på förhand, men laget har ingenting emot att slå underifrån för att vara med och störa.

– Vi åker dit för att göra intryck och vinna matcher.

Sedan jul har truppen tränat sex-sju träningspass tillsammans. Förutom spelare från hälsingeklubbarna är truppen kryddad med spelare på innebandygymnasium.

– Alla i truppen har spelat seniorinnebandy och vi har kryddat med bland andra Filip Nilsson som går på RIG i Umeå, säger Jens Persson som inte är orolig över återväxten på pojksidan.

– Det är inte smockfullt i 16-serien och så, men innebandy är en stor och populär sport i Hälsingland, säger han.