Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vett och etikett på marknaden

Nu är det snart dags för Hälsinge marknad i Hudiksvall. Marknaden inbjuder till massvis med glada leenden – men samtidigt finns hela tiden för stora doser av irritation.
Här har vi samlat elva tips som kan göra marknadsbesöken smidigare.

1, Det kan upplevas som ganska irriterande när det blir barnvagnsmöten och det blir tvärstopp i gången. Tips: Gå i så fall åt sidan.

2, Ett par som går i bredd och möter ett annat par som även de går i bredd gör att marknadspromenaderna stannar upp för andra. Gå åt sidan så håller alla marknadshumöret på topp.

3, Och så var det den där ryggsäcken. En av marknadsvärldens kanske bästa uppfinningar och vänner – men ett besvärligt attackvapen när bäraren hastigt vänder sig om och glömmer att man bär på nämnda ryggsäck. Tips: Håll koll på dig och ditt.

4, Den 3 september var det 38 år sedan Sverige gick över till högertrafik. Att gå "i högerfil" underlättar för alla andra.

5, Har du eller ditt barn köpt en ballong? Försök att inte hålla den i ansiktshöjd så att alla du möter inte får en heliumponny i synen.

6, Mer om ballong: Sätt fast den. Ordentligt (lita inte på metallringarna), så slipper du gråtande barn som ser sin ballong flyga med änderna över Lillfjärden.

7, Behöver du ta ut pengar? Gör det gärna lite tidigare än 20.00 på fredagen.

8, Ska du köpa sockervadd? Ta med våtservetter. Känslan när tjugor klistrar fast på fingrarna är inte njutbar.

9, Ska du inte köpa sockervadd? Ta med våtservetter i alla fall. Man vet aldrig när de behövs.

10, Ta med en flaska vatten så slipper du tillbringa 20 meningslösa minuter i kö för att köpa ljummen cola.

11, Ha bekväma skor. Marknader är fel arena för uppvisning av reafyndade, högklackade sommarsandaletter.

Har du fler tips? Eller tycker du att de som vi listat är tokiga? Kommentera gärna här eller på vår facebook-sida.

Se även: Karuseller, porr och sockervadd – här är marknaden i Hudik genom tiderna