Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Veterinärer flyttar till Ica

Nu är det klart att distriktsveterinärerna flyttar till den före detta Ica-butiken på Granberg.

– Jätteskönt och jätteroligt säger klinikchefen Christoffer Källman.

Diskussioner har pågått sedan 2012 och bygglovet för ombyggnaden blev klart i början av 2013. Men först nu har Jordbruksverket – som ansvarar för den statliga veterinärverksamheten i landet – gett klartecken för den planerade flytten i Bollnäs.

Veterinärstationens nuvarande lokaler vid Sävstaås har blivit för små, när antalet veterinärer och assistenter har ökat under senare år. I dag finns sex veterinärer och fyra veterinärassistenter vid stationen, som också ansvarar för Söderhamn.

– Nu får vi både större lokaler och möjligheter till nytänk i planeringen av dem – bland annat när det gäller hygienaspekter och patientflöden, säger Christoffer Källman. Och här kan vi också växa, vid behov.

Enligt fastighetsägaren Arne Häggeborg ska arbetet med ombyggnaden starta så fort som möjligt – och han räknar med inflyttning under hösten.

– Det är efterlängtat och vi är väldigt glada över att få flytta, säger Christoffer Källman. Och det ska bli roligt att kunna följa arbetet under byggtiden.

Veterinärstationens patienter är indelade i tre grupper – sällskapsdjur, hästar och lantbrukets djur. Sällskapsdjur är den stora gruppen:

– Den ökar mer och mer – och hund och katt dominerar. Men tvärtemot övriga landet, har vi också en svag ökning på lantbrukets djur.

I de nuvarande lokalerna vid Sävstaås, finns den ekonomiska föreningen Växa Sverige – som arbetar med seminering av husdjur inom jordbruket och rådgivning inom avel och foder – vägg i vägg med veterinärstationen. Men den verksamheten kommer inte att flytta med till Granberg.